KABA

Reakcija općinskih čelnika na dvostruko ubojstvo: Općina Vojnić ne tolerira nasilje

VOJNIĆ – Na dvostruko obujstvo koje se dogodilo u subotu u Vojniću, reagirali su priopćenjem čelnici Općine Vojnić, kojeg potpisuju načelnik Općine Nebojša Andrić, predsjednik Općinskog vijeća Dragan Bjelivuk te zamjenici načelnika Nikola Škrgić te Josip Kurtović. Priopćenje donosimo u cjelosti.

Obiteljima žrtava u ime svih građana općine Vojnić izražavamo iskrenu sućut.

Općina Vojnić mora biti mjesto za ugodan i bezbrižan život svih stanovnika koji u njoj žive, kao i posjetitelja koji u nju dolaze.

Od svih institucija tražit ćemo da se poveća rad na sprečavanju pojava koje bi mogle dovesti do bilo kojeg oblika nasilja i remećenja javnog reda i mira. Općinsko vijeće će svojim odlukama bolje regulirati rad ugostiteljskih objekata.

Od Ministarstva unutarnjih poslova zahtijevat ćemo da se Policijska postaja opskrbi ljudstvom i potrebnom tehničkom opremom za bolju kontrolu i nadzor maloljetnih i mlađih punoljetnih delikvenata.

Pozivamo socijalne ustanove i roditelje da više vremena posvete odgoju mladih, a naročitu pozornost da obrate na sve one koji pokazuju sklonosti ka nasilju.

Općina Vojnić ne tolerira nasilje i traži najstrožu kaznu za sve počinitelje, stoji u priopćenju.