poligon_dugi_dol_nasl

KARLOVAC – Na našu adresu stigao je apel čitatelja koji ukazuje na to kako je napušteni Vojni poligon ”Dugi Dol” prepušten lopovima.

Name poligon nedaleko Karlovca, smešten u podnožju Skradske gore izgrađen je poslije Domovinskog rata za potrebe HV-a na kojem su uvježbavane pješačke, izviđačko diverzantske te postrojbe za mirovne operacije. Nakon nekoliko godina korištenja poligon je proglašen neperspektivnim i nepotrebnim za HV.

Danas je ”DugiDol” napušten i prepušten lopovima svih vrsta i kategorija, tvrdi naš čitatelj. Prvo su s poligona nestale lijepe drvene kuće na koje podsjećaju samo temelji. Sada su ostale zidane zgrade koje umjesto da budu dodijeljene, planinarima, izviđačima, lovcima i drugim ljubiteljima prirode, prepuštene su lopovima koji s njih čupaju prozore, vrata, oluke instalacije i sve što se da skinuti.

Unutar zgrade motornim pilama režu krovnu građu, upozorava. Isto tako, kaže, nitko nažalost nije ni prijavio krađu na vojnom poligonu, a mnogo novaca je uloženo u te objekte o kojima nitko, baš nitko, ne brine.

Kad nestane oluk s nečije vikendice policija vrši istražne radnje o tome pišu mediji, zašto to nije to i u ovom nitko ne zna? Svakodnevno nastaje ogromna materijalna šteta i u tijeku su krađe i uništavanje društvene imovine velikih razmjera, napominje u apelu te dodaje kako vjeruje da javnost i neke institucije zanima što se to događa s poligonom i na kraju netko je za to odgovoran.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/poligon_dugi_dol/*{/rokbox}