policija

KARLOVAC – Kako nam se bliži Martinje iz policije javljaju da će od sutra, pa do 11. studenog provoditi pojačane mjere nadzora sudionika u prometu s ciljem utvrđivanja vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola i njihovog isključivanja iz daljnjeg sudjelovanja u prometu, kako bi se na taj način osigurala zadovoljavajuća razina sigurnosti ljudi i imovine.

Skreću pozornost svim sudionicima u prometu, posebice vozačima, da ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkoholna pića te im savjetuju da koriste alternativne načine prijevoza, da ih vozi osoba koja nije pod utjecajem alkohola ili da koriste javni gradski prijevoz ili taxi prijevoz.

– Nadamo se da će građani uvažiti naše savjete kako bi ovogodišnja proslava Martinja protekla bez većih stradavanja u prometu, stoji u priopćenju PU Karlovačke.

Podsjećaju da su prošle godine u te dane zatečena 42 vozača koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola, a godinu ranije 39 vozača. Također, tih dana zabilježeno je šest prometnih nesreća u kojima je jedan vozač bio pod utjecajem alkohola.