KABA

Svečani prijem u HOO-u za streličare

ZAGREB – Ogulinski streličari i članovi hrvatske reprezentacije Maja i Vedran Orlić, te Mario Vavra i Matija Mihalić, sudjelovali su na svečanom prijemu u Hrvatskom olimpijskom odboru, gdje su ih primili Zlatko Mateša i Josip Čop. Povod prijemu bio je njihov odličan uspjeh na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu za juniore i kadete u kineskom Wuxiju.

Predsjednik Mateša čestitao je mladim streličarima na njihovim uspjesima te izrazio veselje i zadovoljstvo kontinuitetom rezultata hrvatskog streličarstva, što je potvrda kako talenta i upornog rada sportaša tako i stručnog rada u Hrvatskom streličarskom savezu.

Domagoj Buden, brončani na prošlogodišnjem svjetskom prvenstvu za juniore, postao je svjetski kadetski prvak složenim lukom. U mix timu s Majom Orlić osvojio je i srebrnu medalju.

Maja je, osim toga, u pojedinačnoj konkurenciji osvojila broncu složenim lukom. Valja spomenuti i njen veliki uspjeh na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Antalyji na kojem je u seniorskoj konkurenciji zauzela 4. mjesto, oborila svjetski kadetski te europski juniorski i kadetski rekord, a trenutno je 20. na svjetskoj seniorskoj rang listi.

Brončani je u Wuxiju bio i Mario Vavro složenim lukom, a u seniorskoj konkurenciji na Svjetskom prvenstvu u Antalyji zauzeo je 9. mjesto.

omicron