I laburisti se protive izmjenama poslovnika – je li oprbi postala bitnija forma od sadržaja?

KARLOVAC – Čini mi se kako je predsjedniku Gradskog vijeća Mihovilu Stanišiću dat zadatak da trenira strogoću, komentirala je tako izmjene poslovnika vijeća šefica županijskih laburista Snježana Kirinić. Ovim izmjenama ograničavaju se prava vijećnika jer tko nam garantira da ćemo uspjeti postaviti drugo pitanje na koje imamo pravo, pita se Kirinić.

Većina pitanja koja upućujemo su pitanja građana, pitanja onih koji su nas izabrali i koji imaju pravo dobiti odgovore, nastavlja Kirinić. Apsurdno je, kaže, ukidanje replike na odgovor jer tako na svako upućeno pitanje možemo dobiti odgovor poput danas je tako lijep dan, a mi nemamo pravo izraziti nezadovoljstvo.

Ove izmjene svode se na činjenicu kako se vlast boji vijećničkih pitanja koja su sve neugodnija, pa nam se uskraćuje demokracija. Dobiva se dojam da u ovom gradu bahato odlučuje 13-ero ljudi, stoga bih predložila HDZ-u da ono ”D” kao demokratska iz naziva, promijeni u ”diktatorska”, poručila je Kirinić.

– Na prošloj sjednici osobno me uvrijedio Gordan Vukelić iz Fonda za zaštitu okoliša koji je odgovarao umjesto gospodina Marčetića i koji mi je rekao da zatvorim usta. Prijavila sam ga svim nadležnim institucijama zbog uvreda na moj račun.

No na novinarsko pitanje nisu li prozivanje predsjednika vijeća diktatorom također uvrede, konkretnog odgovora da ili ne, nije bilo. Kirinić je samo odgovorila kako on mora biti fleksibilan.

Također, kaže kako laburiste ne zanimaju usporedbe s durgim gradovima jer oni rade za boljitak Karlovca, a pridružit će se zahtjevima oporbe o pokretanju smjene predsjednika vijeća te kaže kako će na idućoj sjednici i ona postaviti svoja tri pitanja.

Iduća sjednica bit će svakako zanimljiva, no možemo zaključiti kako je forma i oporbi postala važnija od sadržaja, jer jedino što se ovoga tjedna moglo čuti, a sigurno će se nastaviti na sjednici, je prepucavanje oko forme aktualnog sata. Koliko je to rad na dobrobit Karlovčana, upitno je.

error: Content is protected !!