Prije 22 godine u Draganićkim Mrzljakima poginulo 17 pripadnika 129. brigade

DRAGANIĆKI MRZLJAKI – Josip Begović, Stjepan Belavić, Dragutin Bezjak, Damir Butković, Janko Galović, Milivoj Horvatić, Josip Knez, Slavko Loknar, Josip Luke, Zdravko Mejaški, Josip Miškulin, Stjepan Perak, Damir Petančić, Željko Pudina, Branimir Stipetić, Mirko Vejnović i Dražen Žilić poginuli su 8. studenog 1991. godine, dok je više pripadnika 129. brigade ranjeno. Tragedija se dogodila kad je baraku u Draganićkim Mrzljakima u kojoj su vojnici objedovali u 14 sati raketirao avion jugo-armije.

Taj dan u povijesti ostaje zapisan kao najveće stradanje vojnika na našem području, stoga je važno da sjećanje na njih nikad ne izblijedi. A povijest hrvatskog naroda bila je ponosna, hrabra, časna i poštena, dok je istovremeno patnja bila neizmjerna, a stradavanje krvavo i teško, rekao je u svojoj propovijedi Ferdinand Vražić.

Tko zaboravlja svoju povijest nema pravo da ga drugi poštuju, rekao je Vražić, te dodao kako moramo ta sjećanja prenositi na mlađe generacije, ne u cilju mržnje, već da cijene svoje.

Ljudi su naše najveće bogatstvo, stoga i sjećanje na sve poginule branitelje mora živjeti, jer oni su svojom žrtvom zaslužili naše poštovanje i zahvalnost.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/Draganic_poginuli/*{/rokbox}

error: Content is protected !!