jelic_brifing_0511

KARLOVAC – Vozni park Grada Karlovca sastoji se od 15 automobila. S tim da Volvo, službeni automobil gradonačelnika star je čak 14 godina. Tako je na internetskoj stranici održana anketa gdje su građani sa 72 posto glasova za svog gradonačelnika odabrali Volkswagen Passat, kao automobil koji Grad treba kupiti. Anketom se htjelo vidjeti što građani sugeriraju, a oni suodlučili o automobilu više srednje klase.

– Mi nemamo problema kao sisačka županica, naprosto smo htjeli čuti mišljenje građana što oni žele, odnosno u kakvom automobilu žele da im se gradonačelnik vozi, kazao je prvi čovjek grada Damir Jelić. Osim gradonačelnikova, ništa manje godina nemaju niti oni njegovih zamjenika. Ta tri automobila zajedno su stari gotovo 40 godina.

Karlovačka županija ima nešto mlađa vozila, prosječne starosti 8 godina. Županov službeni Audi A6 star je 7 godina, ima prijeđenih 350 tisuća kilometara, a u županiji, iako je potrebna obnova voznog parka, ne razmišljaju o tome zbog proračunskih mogućnosti. No, Volvo gradonačelnika ipak je iz prošlog tisućljeća, a sredstva utrošena u popravak kvarova u 2012. i ovoj godini iznose čak 48 490 kuna. Vrijeme je ipak za promjenu vozila. Točne karakteristike kakav će automobil biti, nije još poznato jer je postupak javne nabave u tijeku. No, sigurno je da baš neće imati 7 brzina i 10 zvučnika.

– Bit će točno onakav kakav su građani htjeli, niti više niti manje, a možda čak i skromnije, objasnio je gradonačelnik.

Skromnije sigurno. Jer za razliku od sisačke županice koja je za jedan automobil izdvojila 430 tisuća kuna, Karlovac će za dva izdvojiti znatno manje – 375 tisuća kuna, a stižu već kroz 90 dana.