KABA

Noć kazališta 16. studenog – dvije predstave i lutkarski varijete “Još si zelen”

KARLOVAC – U cijeloj Hrvatskoj, ali i velikom dijelu Europe bit će obilježena jubilarna peta Noć kazališta. Zorin dom će se i ove godine uključiti u ovu manifestaciju u subotu 16. studenog, a očekuje vas bogati program.

Sve počinje u 11 sati predstavom “Tri praščića i zločesti vuk”, autorica Martine Maričić, a izvođači su članovi Baletnog studija Zorin doma. U 18 sati na programu je predstava “I u šumi toga ima”, režiju i tekst potpisuje Sanja Hrnjak, a izvode članovi Dramskog studija Zorin doma

Poslastica večeri je lutkarski varijete ”Još si zelen” autorskog dvojca Giulia Settima i Peđe Gvozdića. Iza toga slijedi program iznenađenja koji će trajati dugo u noć.

Ulaz za sve programe je besplatan, ali je prethodno potrebno na blagajni Zorin doma podignuti ulaznice jer je broj mjesta ograničen.

Ove se godine očekuje da će u Hrvatskoj sudjelovati 36 gradova i 76 institucija te 9 europskih zemalja. Sve kako bi popularizirali kazališta i privukli ljude koji možda ne posjećuju često kulturna događanja.

Osim Noći kazališta, još idućeg tjedna još svu dva važna događaja za karlovački hram kulture. Tako će predstava ”Najbolji prijatelj” Peđe Gvozdića i Giulia Settima 12. studenog biti predstavljena na 2. Međunarodnom lutkarskom festivalu u Bakuu u Azerbejdžanu. U četvrtak, 14. studenog u 20 sati u Zorin Domu će biti održan koncert Komornog gudačkog orkestra Hrvatske glazbene mladeži.