KABA

Memorijalna utrka u spomen na poginule branitelje

DRAGANIĆKI MRZLJAKI – U spomen na 17 poginulih pripadnika 129. brigade HV, koji su živote izgubili prilikom zračnog napada neprijateljskih snaga na baraku u Draganićkim Mrzljakima, danas je održana Druga memorijalna utrka. Ove godine prijavio se veći broj trkača, stoga organizatori najavljuju da će nastaviti s organizacijom utrke.

Oganizatori ove utrke su Udruga Zraka iz Draganića, te Udruga specijalne jedinice policije Grom, trasa je bila duga 15 kilometara, a ove godine prijavilo se 49 sudionika. Start i cilj bio je kod kapelice Svetog Križa.

Cilj je da ovo događanje postane tradicionalano, te da bude aktivno sjećanje na poginule branitelje 129. brigade. Trkači su i profesionalci i amateri, a ove godine došli su i gosti iz Slovenije.Prošle godine sudjelovalo je 30 trkača, tako da je vidljivo da interes raste, kazale je Kristina Vrbanek iz Udruge Zraka.

Predsjednica Udruge obitelji poginulih branitelja Karlovačke županije Anđa Perak kaže pak kako podržavaju organizatore u ovakvim pozitivnim aktivnostima kojima se prisjećamo poginulih branitelja. Velika većina branitelja voljelo je sport, tako da je ovo najljepši način na koji se može čuvati sjećanje na njih, kaže Perak.

Svaka aktivnost koja čuva sjećanje na poginule hrvatske branitelje je dobrodošla, kako bi se i mlađe generacije upoznalo sa događanjima koja su prethodila stvaranju Hrvatske države. Iz tog razloga su uoči same utrke upaljene svijeće kod spomen obilježja 17-orici poginulih branitelja.

U ženskoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je Gabrijela Šalković, druga je bila Lucija Ptičev, a treća Ana Kresojević. Kod muškaraca najbrži je bio Mario Špoljar, drugi je na cilj stigao Željko Franjo Letonia, dok je treći bio Davor Mataković.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/memorijalna_utrka_draganic/*{/rokbox}