KABA

HVIDR-a u Generalskom Stolu uspješno djeluje od 1996. godine

GENERALSKI STOL – Jedna od najaktivnijih udruga u Generalskom Stolu je Udruga Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata. Podružnica HVIDRE broji 46 članova, a bave se raznim sportskim aktivnostima, osnovali su čak i svoje Lovačko društvo.

Podružnica HVIDR-e u Generalskom Stolu osnovana je 1996. godine, a jedna od prvih aktivnosti bila je izgradnja spomen obilježja. Nakon toga zaredali su se uspjesi u raznim sportskim natjecanjima, od stolnog tenisa, boćanja, kuglanja, te pikada. Dobitnici su i javnog priznanja Karlovačke županije.

Financiraju se uglavnom preko projekata, a pomoć županije i Ministarstva uvijek je dobrodošla.

Generalski Stol dao je jako puno branitelja, kaže predsjednik podružnice HVIDRE Juraj Škrtić, te dodaje da je svaki četvrti stanovnik ove općine sudjelovao u obrani Domovine. Više od 850 branitelja s ovog područja prošlo je raznim brigadama HV.

Zadovoljan je odazivom branitelja u Udrugu, ali uvijek može bolje. Ima ljudi koji su se povukli u sebe, jer su nezadovoljni iz raznih razloga, no aktivnostima, sportom i rekreacijom postižu se uspjesi, zaključuje Škrtić.