KABA

Zajednica povratnika i useljenika osudila ubojstvo – nitko nije obiteljima izrazio sućut

VOJNIĆ – Osuđujemo svaki zločin, pa tako i onaj koji se dogodio 2. studenog u Vojišnici gdje su izgubljena dva mlada života, stav je Zajednice povratnika i useljenika Karlovačke županije, upućen na danas održanoj izvanrednoj sjednici.

Predsjednik Zajednice Ivan Mateša, u ime članova, ali i načelnika općina sa ovoga kraja, zatražio je dodatnu istragu na višoj razini o ubojstvu koje se dogodilo jer izražavaju sumnju da je to bilo zbog djevojke, već su mišljenja da tu ima međunacionalne konotacije. Osim toga, ovo nije prvi takav slučaj gdje je Srbin ubio Hrvate, napominje Mateša podsjećajući na ubojstvo svečenika u Generalskom Stolu te nekoliko sličnih slučajeva u selu Korana kod Rakovice.

Oštra kritika upućena je premijeru Zoranu Milanoviću, a posebno predsjedniku SNV-a Miloradu Pupovcu jer nitko niti u jednom trenutku nije izrazio sućut obiteljima.

Posebni apel Srpskoj manjini uputio je načelnik Vojnića Nebojša Andrić da pozovu sve te pošalju poruku mira i tolerancije.

Kao povod i uzrok ovom događaju vide situaciju oko ćirilice kojoj, kažu, nebi trebalo biti mjesto na područjima posebne državne skrbi. Policiji je savjetovano da obrati više pozornosti na društvene mreže koje su postale mjesto za veličanje raznih nezakonitih obilježja.

Dva mlada života su izgubljena, ništa ih ne može vratiti, ali svi zajedno možemo nešto naučiti te spriječiti da se ovako nešto više ne dogodi, zaključak je izvanredne sjednice.