KABA

Upoznajte knjižnicu od podruma do krova

KARLOVAC – Dan hrvatskih knjižnica prigodno je obilježen i u karlovačkoj Gradskoj knjižici “Ivan Goran Kovačić”. Tijekom dana tako su svi zainteresirani uz stručno vodstvo u skupinama mogli razgledati knjižnicu. Dan hrvatskih knjižnica obilježava se 11. studenog ove godine po treći puta u Hrvatskoj. Taj datum je odabran zato što je 1960.godine donesen prvi zakon o knjižnicama i zbog toga je Hrvatsko knjižničarsko društvo odlučilo obilježiti ga u svim knjižnicma Hrvatske, objasnila nam je Astrid Grobenski – Grgurić, predsjednica Društva knjižničara Karlovačke županije i voditeljica Glazbenog odjela Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić”.

I na Odjelu za djecu i mladež bila je organizirana edukativno kreativna radionica pod nazivom “Upoznaj svoju knjižnicu”.

Knjižnicu od podruma do krova Karlovčani su mogli razgledati od 10, 11 i 12 sati, a oni koji žele još stignu u popodnevnim satima i to od 16, 17 i 18 sati. Osim toga, od danas do petka svima koji dugo nisu vratili svoje knjige neće se naplaćivati zakasnina.