Koritinja i Šišljavić odsječeni od ostatka svijeta

KORITINJA / ŠIŠLJAVIĆ – Svakom većom poplavom u stanju na prometnicama uobičajeno je čuti kako je državna cesta D36 Karlovac – Šišljavić, kao i dio od Blatnice do Koritinje zatvorena za promet. Mještani već godinama traže podizanje nivoa prometnice, jer tvrde da bi to riješilo sve njihove probleme.

Mještani ni sami ne znaju koliko su ove godine puta bili odsječeni od ostatka svijeta, no kažu da se u sigurno radi o 30-ak dana kako su živjeli u izolaciji.

Problemi su veliki, ostajemo na otoku, kaže mještanin Drago Hlaj. Rješenje je jednostavno, smatra Hlaj, ali dodaje kako nema političke volje da se situacija poboljša. Naime podizanjem nivoa ceste za 50-ak centimetara problem bi bip riješen, tvrdi.

Ljudi kroz vodu prolaze traktorima, no ni to nije uvijek moguće, kad su jače poplave do Koritinje i Šišljavića može se samo čamcem. Jedini put je preko kanala Kupa – Kupa, no i to nije uvijek moguće, put je jako loš i osobnim automobilima gotvo neprohodan.

Djeca ne idu u školu, stariji mještani ne mogu k doktoru, brojni ne idu ni na posao. Da je u planu rješavanje ovog problema jučer je rekao i karlovački gradonačelnik Damir Jelić. Razgovori s predstavnicima Hrvatskih cesta su odrađeni, cesta prema Šišljaviću je prioritet, kaže Jelić.

Dok se mještani Selca bune jer se podiže razina ceste, mi bismo sve dali da se to dogodi i ovdje, pričaju nam mještani koji su ogorčeni zbog dugog niza godina čekanja na rješenje problema, koje je prema njima sasvim jednostavno.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/koritinja_poplava1311/*{/rokbox}

error: Content is protected !!