KABA

Vodostaji u padu; na snazi redovne mjere obrane od poplave

KARLOVAC – Vodostaj rijeke Kupe u Karlovcu jutros je u 7 sati iznosio 726 cm. Sinoć oko 23 sata zbog snižavanja vodostaja na snagu su stupile redovne mjere od poplava, jer je vodostaj pao ispod granice od 750 cm kad se proglašavaju izvanredne mjere obrane od poplave. Prema najavama, vodostaji bi danas trebali i dalje padati, a rijeke bi se polako trebale vraćati u svoja korita.

Zbog visokih vodostaja, osim ceste Brodaraci-Donje Pokuplje koja je otvorena jutros u 6 sati, zatvorene su i dalje slijedeće prometnice: Ulica Obala Ivana Trnskoga, lokalna cesta Gornji Priselci, D36 Selce, ŽC Donje Mekušje Kobilić, lokalna cesta Logorište Mala Švarča, D-36 Blatnica Koritinja i lokalna cesta ulica 13 Srpnja -Gornje Mekušje. Na području Ozlja, Duga Rese i Ogulina sve su prometnice prohodne.

U protekla 24 sata zabilježeno je i više intervencija vatrogasaca. Na području zone odgovornosti JVP Ogulin zabilježeno je puno intervencija na ispumpavanju vode iz podrumskih prostorija, DVD Oštarije četiri intervencije, DVD Josipdol dvije intervencije, DVD Plaški jednu intervenciju i JVP Ogulin pet intervencija i jedan požar dimnjaka. JVP Karlovac u posljednja 24 sata imala ukupno pet intervencija, četiri tehničke i jedan požar dimnjaka.