SDP: Što će MO Mala Švarča kuća od 300 kvadrata?

KARLOVAC – Još u srpnju tražili smo izvješća o radu mjesnih odbora i gradskih četvrti, kako odgovor nismo dobili, proslijedili smo MInistarstvu uprave prijave za nerad, kaže tajnica ŽO SDP-a, ujedno i potpredsjednica Gradskog vijeća Marina Novaković Matanić. Neki odbori i četvrti odradili su samo konstituirajuće sjednice, te se nakon toga više nisu sastajali, tvrdi.

Stoga i pitanje zašto je za potrebe MO Mala Švarča, koji je jedan od prijavljenih za nerad, kupljena kuća u vrijednosti 105 tisuća eura, a veličine 300 kvadrata. Što će jednom mjesnom odboru toliki prostor, pitaju se SDP-ovci.

Kuća je kupljena direktnom pogodbom gradonačelnika Damir Jelića i troje suvlasnika, a bit će plaćena gotovinom u tri rate. Neobično je što pročelnica Lidija Malović tvrdi kako nema novca u Proračunu, te su mnoge bitnije stvari na čekanju, a novac se troši na kupnju kuće.

SDP-ovci predlažu da se objekt koji jest stambeni, prilagodi za dvije obitelji sa liste čekanja za stambeno zbrinjavanje, a dvorišni objekt kod sporne kuće preuredi za potrebe MO koji se ionako sastaje jednom mjesečno, odnosno prema SDP-ovcima niti toliko.

Pitanje je i je li nezavisni vijećnik Davor Petračić u sukobu interesa, jer je upravo on obavio procjenu spornog objekta, stoga će biti zanimljivo vidjeti hoće li na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća dići ruku za Proračun, odnosno za isplatu sredstava vlastitoj tvrtki.

Osvrnuli su se i SDP-ovci i na smanjivanje demokracije, kako su nazvali najavljene promjene Poslovnika Gradskog vijeća. Sutra će zatražiti ostavku predsjednika GV Mihovila Stanišića, a kažu da će pronaći načine da građanima prezentiraju sve odgovore na pitanja koja svakodnevno šalju u gradsku upravu. Pitanja i odgovori se već objavljuju na njihovoj facebook stranici, a kroz mjesec dana bit će otvorena i web stranica.

error: Content is protected !!