Čita se; Još jedna ulična biblioteka na području grada

KARLOVAC – Još jedna Libroteka – slobodna ulična knjižnica našla je svoje mjesto na području grada Karlovca. Nakon jedne kod Šumarske i drvodjeljske škole te druge kod Doma za starije i nemoćne “Sv. Antun” nova je niknula ispred Centra za mlade na Gazi.

Inače, prva ulična biblioteka u Hrvatskoj otvorena je upravo u Karlovcu ovog proljeća. Ideja je potekla od udruge Domaći, a realizirali su ju učenici i djelatnici Šumarske i drvodjeljske škole upravo kao i ovu najnoviju u Gradskoj četvrti Gaza. Inače, Libroteka je dio projekta Eko Guerrilla, a njen glavni cilj, kako kažu iz udruge Domaći, je da građani slobodno koriste, posuđuju ili pak ostavljaju knjige koje im više ne trebaju ili koje žele podijeliti s drugima.

U obogaćivanje Libroteke knjigama uključila se i Gradska knjižnica Ivan Goran Kovačić darovavši 20 – ak naslova. No svi oni koji žele posuditi pokoju knjigu još će malo pričekati jer volonteri Domaćih trenutno rade na poboljšanju izolacije kako bi knjige ostale suhe tijekom narednih zimskih mjeseci.

error: Content is protected !!