KABA

Oporba traži smjenu predsjednika Gradskog vijeća

KARLOVAC – Sjednica Gradskog vijeća počela je u mirnijem tonu, barem nije ovoga puta bilo diktature. Nezavisni Davor Petračić kao i prošloga puta prigovorio je na dnevni red. Razlog – opet nema gospodarskih tema. No najvruća tema ipak je bila kuća MO-a Mala Švarća.

No prije nego što je trokatnica došla na red, oporba je radnom tijelu vijeća uručila prijedlog za pokretanje razrješenja dužnosti predsjednika vijeća Mihovila Stanišića. Stanišić je samo izrazio žaljenje što to nisu učinili prije usvajanja dnevnog reda jer bi prijedlog tako bio odmah uvuršten.

Onda je stigla kuća, pitanje je potegnuo HDZ-ov Dubravko Strnić upitavši gradonačelnika kakva su njegova saznanja.

– Kuća je kupljena ne samo za MO, već i za udrugu Ponos čiji članovi gravitiraju ovom dijelu grada i bilo bi neozbiljno od Grada da forsira prostor u centru, odgovorio je gradonačelnik Damir Jelić.

Budući da je nezvaisni vijećnik Davor Petračić obavio procjenu kuće, SDP-ova Marina Novaković Matanić povukla je pitanje sukoba interesa.

– Što bi bilo kada bi ova situacija došla na Vijeće i kada bi taj vijećnik morao glasati o tome. Bi li to onda bio sukob interesa, pita Novaković Matanić.

Tijela jedinica lokalne samouprave nisu uvedena u Zakon o sukobu interesa, odgovorila je pročelnica UO za opće poslove Marija Jelkovac, dodavši da će zatražiti dodatno mišljenje od Ministarstva uprave.

Na to se javila Novaković Matanić kako ne želi odgovor Ministarstva, već povjerenstva za suzbijanje sukob interesa.

-Može, bio je kratak i jasan odgovor pročelnice Jelkovac.

Ostaje pitanje hoće li u cijeloj priči, Udruga Ponos koja već dugo pokušava dobiti prostor za pomoć oboljeloj djeci, sada kada je bila korak do toga, ostati bez prostora.