KABA

Počele radionice tradicijskih zanata u Slunju

SLUNJ – Zahvaljujući projektu Turističke zajednice Karlovačke županije i partnerima, POU Slunj, Slovin Unique – Rastoke d.o.o. i Terra PZ, u Slunju je počela prva radionica tradicijskih zanata – ovaj put radionica tkanja.

Svečano otvorenje Županijskog edukacijskog centra tradicijskih zanata koji će biti smješten u Slunju planira se sredinom mjeseca prosinca do kada će polaznici i izraditi svoje prve rukotvorine te ih tom prilikom i izložiti.

Pored pet tkalačkih stanova i jednog stroja za tkanje pojaseva, za edukacijski centar, u prvoj fazi projekta, nabavlja se stroj za izradu cekera od rogoza, grnčarsko kolo, te oprema i materijal za filcanje vune.

Od planiranih aktivnosti najprije se je započelo sa radionicom tkanja, koja će u prvoj fazi trajati 50 sati i ima 11 polaznica, a uskoro slijedi i radionica filcanja vune.

Sredstva iz projekta iskoristit će se i za nabavku zbirke starih fotografija tradicijskih zanata, a koje će se izložiti na manifestaciji prilikom svečanog otvaranja edukacijskog centra.

Pored Hrvatske turističke zajednice, projekt je financijski podržan od Karlovačke županije i Grada Slunja.

Svi partneri u projektu su članovi LAG-a Frankopan te se očekuje i njegova podrška u edukacijama, a uskoro će uslijediti i mjere ruralnog razvoja koje će svakako biti jedan od bitnih pokretača daljnjeg razvoja i nadogradnje ovog projekta.