KABA

120 Karlovčana pokrenulo se i vježbalo za zdraviji život

KARLOVAC – Samo 20 minuta vježbanja dnevno potrebno je da biste se dobro osjećali. Upravo s tim ciljem pokrenut je projekt Pokreni se, koji je danas gostovao u Karlovcu. Sportski i zdravstveni stručnjaci pokazali su Karlovčanima kako vježbati i kako zdravo živjeti.

Promocija zdravlja i sretnog života putem vježbanja privukla je čak 120 Karlovčanki i Karlovčana u sportsku dvoranu na Dubovcu na sat vježbanja. Projekt je pokrenula jedna PR agencija u suradnji s Kineziološkim fakultetom u Zagrebu kako bi pokrenula Hrvatsku i sve one koji se ne bave nikakvim fizičkim aktivnostima.

Uz vježbe, za sve sudionike organiziran je liječnički pregled koji im je pokazao stanje njihova organizma, te savjeti nutricionista. Akciju Pokreni se podržala je i hrvatska glumica i strastvena vježbačica Mila Elegović.

Sjedilački način života, moderne bolesti uzrokovane višesatnim sjedenjem za računalom i sve manje kretanje uzročnici su sve manjeg vježbanja i bavljenja sportom. Zato je najlakše vježbe odrađivati kod kuće i barem nekoliko minuta posvetiti sebi i svome zdravlju.

Nakon što su pokrenuli Karlovac, organizatori projekta nastavljaju s treninzima diljem Hrvatske. Tako su idućeg vikenda u Varaždinu, a nakon toga u Slavonskom Brodu. Projekt u svibnju iduće godine nastavlja pokretati Hrvatsku organizacijom ovakvih treninga na Jadranu.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/pokreni_se/*{/rokbox}