60 godina DVD-a Dolnja Rečica

REČICA – Osnivačka skupština DVD-a Dolnja Rečica održana je 8. ožujka 1953. godine. Od tada je ovo društvo prošlo kroz nekoliko više ili manje uspješnih razdoblja. Odmah po osnivanju krenulo se u izgradnju doma koja nije išla po planu već je trajala čak 10 godina. Društvo je sukladno mogućnostima nabavljalo opremu i vozila, no bili smo zakinuti od strane zajednice jer smo imali prihod od vlastitih prihoda, upoznavao je tako s povješću DVD-a predsjednik Janko Slaćanin na proslavi 60 godina društva.

Baš u vrijeme kada je društvo doživjelo svoj uzlet, počeo je rat i u samo nekoliko minuta uništio dugogodišnji rad. Hrvatska vojska uselila je u dom u kojem je ostala do kraja rata. I dio članova DVD-a bili su sudionici rata, a dvojica su izgubila živote.

2001. godine na čelo je došlo novo vodstvo te od tada društvo ponovno doživljava svoj uspjeh. Adaptiran je objekt, oformile su se natjecateljske ekipe od kojih najveći uspjeh doživljava ženska B ekipa koja je lani na državnom natjecanju u Zadru osvojila srebrnu medalju.

– Naš DVD je biće koje ne stari kao mi ljudi, već je sve jače, zaključio je predsjednik Slaćanin zahvalivši se novom vodstvu VZ Grada Karlovca koje je prepoznalo rad društva te doniralo kombi vozilo za prijevoz vatrogasaca koje je sinoć blagoslovio velečasni Lovro Zaplatić.

Svečana sjednica bila je prilika priznanjima zahvaliti se svima koji su pomogli društvu.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/dvd_dolnja_recica_60god/*{/rokbox}

error: Content is protected !!