KABA

Županijsko vijeće srpske nacionalne manjine reagira na izjave Zajednice povratnika i useljenika

KARLOVAC – Županijsko vijeće srpske nacionalne manjine Karlovačke županije reagiralo je na tiskovnu konferenciju Zajednice povratnika i useljenika Karlovačke županije na kojoj je Zajednica izrazila sumnje kako ubojstvo dvojice mladića u Vojišnici 2. studenog ima međunacionalne konotacije.

– Slažemo se za završnim djelom priopćenja za javnost Zajednice koji zbog složenosti stanja i mogućih posljedica počinjenog zločinačkog djela pozivaju na dostojanstveno ponašanje i naglašavaju značaj istinitog i činjeničnog utvrđivanja motiva počinjenog zločina i kažnjavanje zločinca, stoji u priopćenja Vijeća.

No kažu kako su zatečeni tvrdnjom Zajednice koja kao motiv vidi nacionalnu pripadnost iako to ni u jednom dokumentu i u nijednoj službenoj izjavi nije konstatirano.

– Navodođenje nacionalne pripadnosti kao kao motiva i dovođenje tog događaja u vezu s promjenom imena Općine Gvozd, a bez ikakvih dokaza, smatramo neprimjerenim dolijevanjem ulja na vatru, što je u ovako tragičnom događaju svakako suvišno te uvijek stvara mogućnost problematičnih manipulacija i izazivanja novih napetosti. Svakako smo svjesni da će posljedice ove tragedije najteže osjećati obitelji stradalih i kada počinitelj bude kažnjen, svima njima ostat će trajna tuga i bol, stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik Županijskog vijeća srpske nacionalne manjine Rade Kosanović.

No kako je predsjednik Zajendnice Ivan Mateša kazao kako nitko nije uputio sućut obiteljima, činjenica je kako je ona izostala i u ovom priopćenju  Županijskog vijeća srpske nacionalne manjine Karlovačke županije.