KABA

Večer uoči Dana sjećanja na Vukovar 200 lampiona zaplovilo Kupom

KARLOVAC – “Vukovar volimo te”, “Dragi Vukovarci zauvijek ste u našim srcima” samo su dvije od ukupno dvjesto poruka upućenih žrtvi Vukovara i svim Vukovarcima koji su 1991. godine bili izgnani iz svojih domova, a mnogi su ubijeni. Poruke s lampionima večeras su niz rijeku Kupu pustili učenici Osnovne škole Švarča i članovi udruge “Hravtski branitelji motoristi”, koji su ih izrađivali na zajedničkoj radionici održanoj prije tjedan dana. Na taj način odali su počast, u ratu svim ranjenim, ubijenim i potjeranim Vukovarcima.

l2

Iz ruke u ruku do srca Vukovara

Inače, ovo je već četvrta godina za redom da na taj način obilježavaju tužnu obljetnicu. Motoristima i učenicima večeras su se pridružili i brojni Karlovčani te su i oni na taj način poručili da Karlovac grad koji je isto pretrpio ratna stradanja nije zaboravio Vukovar niti Vukovarce i njihovu tragediju.

l1

Približno 100 – ak Karlovčana pridružilo se učenicima i motoristima

– Ova akcija drirnula me je duboko u srce. Lijepo je znati da i najmlađi uče o Domovinskom ratu i da odaju počast žrtvama, rekla je Karlovčanka Ana, koja je s obitelji došla na obalu Kupe kako bi zajedno s još 100 – ak sugrađana ispratila lampione s porukama mira i ljubavi.

l3

Večer uoči Dana sjećanja na Vukovar Karlovčani su simbolično pustili 200 lampiona niz rijeku Kupu u znak sjećanja na 200 ubijenih Hrvata na Ovčani 1991. godine