Prvi sastanak Stožera zimske službe Karlovac

KARLOVAC – Ceste Karlovac, kao glavni izvođač radova na poslovima Zimske službe, ove će zime u nadležnosti imati brigu o nešto manje od pet stotina kilometara prometnica. Opseg njihova posla ove je godine povećan, budući da je novom odlukom o cestama na području velikih gradova, u nadležnost Grada Karlovca prešlo i 150 kilometara županijskih i lokalnih prometnica. Kako građani to ne bi osjetili na svojoj koži, nakon niza godina načinjen je novi plan rada Zimske službe.

Najveća novost je njegova digitalizacija. Sva vozila na terenu imat će GPS, pa će u prostorijama Stožera u svakom trenutku moći pratiti na kojoj se lokaciji nalazi koje vozilo, što znači bolju kontrolu rada, i naposlijetku, bolje očišćene prometnice. Prioritet će naravno imati prometnice uz bolnicu, škole, i ostale građanima važne objekte.

Kako bi sve bilo kako treba, Ceste Karlovac sklopile su ugovor i s podizvođačima radova. Da ceste u centru grada ne budu zatrpane snijegom, zadužena je gradska tvrtka Čistoća, a brigu o 80-ak kilometara nogostupa i biciklističkih staza vodit će Zelenilo. Tu je i nešto manje od 17 tisuća parkirališnih mjesta, od čega 1.500 pod naplatom.

O čistoći i prohodnosti karlovačkih cesta brinut će se ove zime 90-ak cestara, radnika, vozača i strojara te oko 40 vozila i strojeva, a i građani su pozvani da čiste snijeg i led ispred svojih ulaza.

A iako važeći zakon obvezuje zimsku opremu na vozilima tek u trenutku kada na prometnicama zavladaju zimske uvjeti, iz policije apeliraju da ne čekate zadnji tren, kako vas prvi snijeg ne bi iznenadio.

error: Content is protected !!