Zbog cash poola, u PBZ-u račun otvorile Čistoća i Gradska toplana

KARLOVAC – Odlazak Grada Karlovca iz Karlovačke banke bio je tema treće sjednice karlovačkog Gradskog vijeća. Tada je pročelnica Lidija Malović objasnila kako KaBa više ne može pratiti projekte Grada. No oporbu čini se ti odgovori nisu zadovoljili, pa je KaBa našla svoj put da se ponovno nađe na aktualcu i 4. sjednice vijeća.

Nakon Grada, račun je iz KaBe u PBZ preblacila i karlovačka Čistoća, pa su SDP-ovog Nikolu Badovinca zanimali razlozi. Odgovor je zatražio od direktora Čistoće.

– Tvrtka Čistoća nije zatorila račun u Karlovačkoj banci, ali je otvorila račun u Privrednoj banci Zagreb jer je potpisnik cash pool-a. Cash pool sistem zapravo obvezuje gradske tvrtke da imaju račun u banci u kojoj ima i grad Karlovac. Za sve firme je bolje da je cash pool što izdašniji kako bi firme koje imaju problema s likvidnošću, što povoljnije mogle uzimati pozajmnice kad im treba, objasnio je direktor Čistoće Damir Jakšić.

Nakon Čistoće, u PBZ je prešla i Gradska toplana, tvrtka koja ima najvećih problema s likvidnošću. Karlovčane je tako danas dočekala obavijest na ulazima o ovoj promjeni, a građanima se savjetuje da obave sve potrebne izmjene posebno one vezane uz internet bankarstvo.

error: Content is protected !!