I Karlovčani se poklonili žrtvi Škabrnje

ŠKABRNJA – I Škabrnja se jučer prisjetila svojih žrtava – mještana i branitelja ubijenih u velikosrpskoj agresiji 18. prosinca 1991. godine. Na jučerašnji dan, prije 22 godine, rano ujutro, srpski agresor potpomognut zrakoplovstvom, tenkovima i pješaštvom 9. kninskog korpusa bivše JNA na čelu s Ratkom Mladićem počeo je krvavi pohod na ovu općinu u središtu Ravnih kotara. Žrtvama Škabrnje poklonili su se jučer i Karlovčani, njih oko pedeset.

Otišli su u organizaciji Udruge 110. brigade, ogranak Draganić, predvođeni brigadirom u mirovini Josipom Tomačićem. Među njima bio je i predsjednik Udruge “Hrvatski branitelji motoristi” Rajko Malić, također nekadašnji pripadnik 110. brigade. Osim njih, pokloniti se Škabrnji i žrtvama rata otišli su i članovi Udruge poginulih i nestalih branitelja Karlovac te članovi Udruge obitelji poginulih branitelja Karlovačke županije.

Karlovčani su se tako već tradicionalno pridružili obilježavanju obljetnice stradanja Škabrnje, koje je počelo u 9 sati okupljanjem na ulazu u mjesto, gdje je formirana Kolona sjećanja, a položeni su vijenci i zapaljene svijeće na spomen-obilježju Masovne grobnice.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/skabrnja_2013/*{/rokbox}


error: Content is protected !!