Četiri osobe s invaliditetom uspješno završile edukaciju grafičkog dizajna

KARLOVAC – Četiri osobe s invaliditetom iz Karlovca i još toliko njih iz Zagreba trebale bi dobiti posao zahvaljujući projektu socijalnog poduzetništva, kojega je prije pola godine pokrenula Udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije u suradnji sa Savezom društva distrofičara Hrvatske. Radi se o projektu osnivanja Zadruge, financiranog od Europske unije preko Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Danas, šest mjeseci nakon početka provedbe projekta, dodijeljeni su certifikati polaznicima edukacije grafičkog dizajna u Karlovcu, koje su dobili Gordana Jurčević, Nikola Srakovčić, Marinko Matešić i Martina Benić. Cilj ovog projekta je, naime, povećati razinu znanja i vještina, te naposlijetku zapošljivost osoba oboljelih od neuromuskularnih bolesti, kao i doprinijeti njihovoj socijalnoj integraciji. Na taj način osobe s invaliditetom prestaju biti socijalni slučajevi i postaju aktivni članovi društva koji plaćaju poreze i doprinose kao i svi drugi zaposleni građani.

Projekt će trajati ukupno godinu dana, a u narednom razdoblju u planu je provođenje radionica osnaživanja i uključivanja na tržište rada, provođenje prakse u Ustanovi za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, zapošljavanje grafičkih dizajnera u Zadruzi te studijski posjeti sličnoj zadruzi u Italiji.

Ukupna vrijednost projekta je nešto više od 123 tisuće eura, a u njegovoj provedbi zajednički sudjeluje čak 7 partnera i suradnika iz Zagrebačke i Karlovačke županije.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/invalidi1911/*{/rokbox}


error: Content is protected !!