Predsjednik Josipović popio kavu s Karlovčanima

KARLOVAC – Nakon 10 mjeseci predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović službeno je posjetio Karlovačku županiju. Glavni povod njegova dolaska bio je sastanak sa županijskim i gradskim dužnosnicima i zastupnicima u Saboru o ekonomskoj situaciji, ali i razvojnim perspektivama Karlovačke županije i položaja srpske nacionalne manjine.

Da ima i dobrih stvari, ali i onih manje dobrih u međunacionalnim odnosima, potvrdio je sam predsjednik kazavši da je dobro to što postoji dobra volja da se implementiraju odredbe ustavnog zakona, te da vidi napredak i dobru volju među ljudima.

Predsjednik Josipović se u Karlovcu osvrnuo i na jučerašnje događaje u Vukovaru. Nakon prospavane noći, kaže Predsjednik, shvatio je da je sve moglo završiti i nasiljem, ali srećom nije. No, zaključuje, i dalje je optimist i vjeruje da možemo međunacionalne odnose urediti na europski način.

Nakon kave s Karlovčanima, Predsjednik je sa svojim domaćinima krenuo prema Ogulinu. Tamo će posjetiti tvrtku Semmerlock u Poslovnoj zoni u Ogulinu, a potom će se susresti s predstavnicima Grada Ogulina i općina Plaški i Saborsko te predstavnicima srpske nacionalne manjine iz Ogulina i okolice. Nakon toga bi cijela delegacija trebala u obilazak gradilišta parohijskog doma u Ogulinu te potom popiti kavu s građanima u središtu grada.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/josipovic_karlovac/*{/rokbox}

error: Content is protected !!