Briga za zajednicu: Akcija umirovljenici zajedno za Sigurnu kuću

KARLOVAC – Članovi Akcije umirovljenici zajedno organizirali su akciju prikupljanja pomoći Ženskoj grupi Korak, koja vodi Sklonište za zlostavljane žene i djecu. Donaciju koja se sastoji od višenamjenskog stroja za šivanje, nove ledenice od 300 litara, te 15 paketa odjeće, obuće i igračaka za djecu, uručili su danas Mirjani Duduković, voditeljici Ženske grupe Korak Karlovac.

U akciji su sudjelovale, uz članove Akcije umirovljenici zajedno, “Super bake”, odnosno članice Kluba umirovljenika koje se aktivno bave rekreacijom te najstarija članica AUZ-a 95-godišnja Nevenka Miculinić, koja je grupi Korak darovala šivaću mašinu. A šivaća mašina će zasigurno dobro doći kao i sve ostalo što su članovi AUZ-a prikupili i kupili jer, kako je kazala Mirajna Duduković iz grupe Korak, na žalost skoro svaki mjesec 25 do 30 žena prođe kroz Sklonište. Stoga im je ova donacija od velike važnosti.

Darko Križanić, predsjednik AUZ-a predajući donaciju naglasio je da su u stranci prepoznali rad Koraka te njihovu borbu protiv nasilja u obitelji, te su na ovaj način željeli olakšati život osoba u Sigurnoj kući. Također je poručio da će dio sredstava koja dobivaju kao politička stranka i od svojih vijećnika usmjeravati na one kojima je pomoć potrebna. Pomoći će Socijalnoj samoposluzi  i beskućnicima.

auz


error: Content is protected !!