KABA

Hrvatski dom HSS može koristiti sljedećih pet godina, ugovor na 99 godina raskinut

KARLOVAC – Hrvatska seljačka stranka Hrvatski dom u Karlovcu više nema u zakupu na sljedećih 99 godina, od 1. listopada prostor u Kurelčevoj broj 4, HSS je zakupio na pet godina. Do raskida ugovora došlo je na traženje ove stranke.

Podsjetimo kako je prvim Ugovorom još 1994. godine Grad ustupio HSS-u na besplatno korištenje i upravljanje Hrvatski dom do 2093. godine. Jedini uvjet bio je uređenje , odnosno obnova zgrade. 2008. godine potpisan je novi ugovor također na 99 godina, jer se ispostavilo da onaj prvi nije bio usklađen sa zakonom. Dodatak ugovoru potpisan je 2011. godine, nakon što su iz HSS-a rekli kako nisu u mogućnosti ispuniti ugovorne obveze, koje je potom Grad preuzeo na sebe, a stranci je ipak ostao besplatan zakup do 2107. godine. No, situacija se promijenila ove godine, na traženje HSS-a.

Temeljem provedenog javnog natječaja, povjerenstvo je dodijelio prostor HSS-u po zakupnini od devet kuna po četvornom metru na rok od pet godina. Početak zakupa je bio prvi listopad – rekla nam je stručna suradnica za protokol i odnose s javnošću Grada Ana Župančić

Podsjetimo kako su SDP-ovci početkom godine tražili da se Hrvatski dom vrati gradu, odnosno da se raskine Ugovor. Nadajmo se da će uskoro i prostor cijelog Hrvatskog doma doživjeti obnovu. Mala scena dobar je primjer, iako su financijska ulaganja zasigurno velika, Hrvatski dom kultni je karlovački prostor, u kojem su mnoge generacije provele lijepe trenutke.