KABA

Dani tehničke ispravnosti vozila od 25. do 30. studenog

KARLOVAC – Hrvatski autoklub, Centar za vozila Hrvatske i tehničke stanice i ove će godine provesti preventivno-sigurnosnu akciju Dani tehničke ispravnosti vozila pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa. Iz PU Karlovačke pozivaju sve zainteresirane vlasnike vozila da se u razdoblju od 25. do 30. studenog ove godine jave u stanice za tehnički pregled vozila gdje će im se omogućiti besplatni tehnički pregled vozila. Iznimka su jedino vlasnici čija su vozila u vrijeme održavanja akcije u terminu redovnog tehničkog pregleda. Prilikom pregleda vozila kontrolirat će se opće stanje, kočnice, donji postroj vozila, ispušni plinovi i svjetlosna signalizacija.

Vozači se u akciju uključuju dragovoljno, a kroz savjetodavnu i tehničku pomoć stručno će im osoblje ukazivati na značaj održavanja vozila. Cilj ovakve akcije je potaknuti što veći broj vozača na preventivnu kontrolu ispravnosti vlastitog vozila kako bi utvrđivanjem mogućih nedostataka otklonili mogućnost prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila.

U sklopu akcije neće biti sankcioniranja vlasnika za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, nego će ih se nakon spomenutog savjetovanja o načinu otklanjanja neispravnosti uputiti u ovlašteni servis, stoji u priopćenju iz policije.