“Zora” još jednom dokazala da je u vrhu zborskog pjevanja

KARLOVAC – Prvo hrvatsko pjevačko društvo “Zora” velikim koncertom je obilježilo 155. godišnjicu svog postojanja i djelovanja. Bio je to vrhunac proslave ovog velikog jubileja, koji je raznim događanjima obilježen tijekom cijele godine.

Gradsko kazalište Zorin dom bilo je premalo da primi sinoć sve one koji su željeli vidjeti Zoru i s njima proslaviti ovaj veliki jubilej. Svi oni koji su uspjeli doći do ulaznice uživali su u gotovo dvosatnom koncertu vrhunskih majstora zborskog pjevanja. Zori u goste stigao je i zbor KUD-a Ina iz Zagreba koji je oduševio svojim nastupom. Na repertoaru se našla glazba različitih izričaja. Bilo je tu folklora, gospela, filmske glazbe, pa čak i poznatih songova iz mjuzikla. Zora je još jednom dokazala da je zasluženo u samom vrhu zborskog pjevanja u Hrvatskoj, ali i šire.

Obilježavanje 155. obljetnice Zore započelo je još ujutro stručnim skupom na kojem je 18 predavača govorilo o temi “Hrvatsko zborsko pjevanje jučer i danas”. Povodom 155 godina rada, otvorena je i izložba autorice Branke Slišurić na kojoj možete vidjeti sve ono što dosada niste mogli, a to su zajednička druženja, izleti, maskenbali i razne druge proslave članova “Zore”.

Bila je ovo prilika da Zora i Hrvatski sabor kulture nagrade najdugovječnije članove za poseban doprinos hrvatskoj kulturi i zborskom pjevanju. Inače, Zora trenutno broji 55 članova koji imaju od 14 do 70 godina.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/zora_155_godina/*{/rokbox}

error: Content is protected !!