KABA

Laburisti: Kukuriku Vlada je uništila tržište rada i dostojanstvo radnika

KARLOVAC – Hrvatski laburisti – Stranka rada pokrenuli su akciju u desetak gradova Hrvatske kojom žele upozoriti na paket zakona kojim Vlada želi dodatno obespraviti građane – radnike, nezaposlene i umirovljenike. Akcijom se ukazuje na Vladino sveobuhvatno umanjenje dosadašnjih prava građana novim zakonima o radu, mirovinskom osiguranu, te povremenim poslovima.

Vladin novi paket zakona znači da će građani ubuduće morati raditi 56 sati tjedno, bez definirane raspodjele radnog vremena. Pravo na odlazak u redovnu mirovinu stjecat će se tek sa 67 godina života, a do odlaska u mirovinu radit će na kupone povremene poslove, bez sigurnosti radnog mjesta, kaže predsjednica Hrvatskih laburista Karlovačke županije Snježana Kirinić.

Hrvatski laburisti protive se Vladinoj fleksibilizaciji rada po diktatu krupnog kapitala i financijskih centara moći, koja će rezultirati lakšim otpuštanjem, ali ne i lakšim zapošljavanjem. Laburisti pozivaju građane da se pobune na vrijeme, jer će ovakvim zakonima ionako slabo tržište rada biti potpuno razoreno, kaže Kirinić.

laburisti26112