KABA

Projekt za razvoj malog i srednjeg poduzetništva

KARLOVAC –  Info radionica o projektu „SMEPASS II” na kojoj su predstavljene aktivnosti projekta i mogućnosti za sve poduzetnike održana je danas u karlovačkoj Županijskoj gospodarskoj komori. Riječ je o korištenju besplatnih savjetodavnih usluga u području marketinga, razvoja proizvoda i upravljanja kvalitetom poslovnih subjekata. Projekt će pomoći i velikom broju poduzetnika u pripremi projektnih prijedloga za programe bespovratnih potpora koje će se sufinancirati iz strukturnih fondova.

„SMEPASS II” je projekt savjetodavne pomoći malim i srednjim poduzetnicima financiran iz Europske unije, iz fondova za regionalni razvoj. Projekt bi zapravo trebao utjecati na to da se pojača konkuretnost malog i srednjeg poduzetništva u Hrvatskoj.

Svrha projekta je podići svijest među malim i srednjim poduzetnicima o važnosti savjetodavnih usluga jer poduzetnici jednostavno ne mogu znati sve. Dakle, potrebno je potražiti te informacije izvan njihovih tvrtki, kazao je Stephen O’Mullane, voditelj tima na pojektu.

– Cilj našeg projekta je pružiti praktične savjete usluga u području marketinga i upravljanja kvalitetom. Te usluge ćemo pružiti najmanje brojci od 150 malih i srednjih poduzetnika.Također ćemo u sklopu komponente projekta pomoći da ispune prijavnicu za privlačenje financijskih sredstava iz strukturnih fondova. Najvažnije je to da je potrebno podići svijest o tome da je savjet potreban. Ta svijest postoji u drugim državama Europske unije, one znaju potražiti poslovni savjet. Dakle to je važno da mala i srednja poduzeća znaju da savjet postoji i da se može potražiti, zaključio je O’Mullane.

Za prvu informativnu radionicu prijavilo se četrdesetak zainteresiranih osoba iz sektora malog i srednjeg poduzetništva.