KABA

“Krleža u Karlovcu” – projekt u povodu 120. rođendana velikog pisca

KARLOVAC – Projektom “Krleža u Karlovcu”, udruga za razvoj građanske i političke kulture Polka želi obilježiti 120 godina od rođenja ovog velikog hrvatskog književnika. Sve počinje političkim standup showom poznatog hrvatskog glumca Željka Vukmirice & Millitargrenzemusik benda po motivima Balada Petrice Kerempuha u petak 29. studenog u 20 sati u Gradskom muzeju Karlovac. Projekt će potrajati do 7. srpnja 2014. godine, odnosno Krležinog 121 rođendana.

Krleža kao veliki hrvatski književni klasik bitan je članovima Udruge Polka jer je promovirao integritet pojedinca i kritičnost, a to su načela po kojima i njihova udruga djeluje. Krležini dani već tradicionalno obilježavaju se u Osijeku i Zagrebu, a na ovaj način uključen je i naš grad.

Tribina posvećena Krleži predviđena je u prosincu. Osim toga sljedeći mjesec Udruga Polka proslavit će godišnjicu rada. Uskoro će i web stranica aktivirajkarlovac.net osvanuti i kao magazinski portal koji će biti prozor u gradove prijatelje i regije susjede.

Planovi su brojni, a početkom sljedeće godine trebala bi biti postavljena spomen ploča u čast ugledbnog filozofa Gaje Petrovića, rođenog Karlovčanina. U tom povodu u Gimnaziji će 11. prosinca biti održano predavanje Slavka Goldsteina.