Branko Mohorić novi predsjednik ŽO HNS-a

KARLOVAC – Branko Mohorić, bivši šef karlovačke gradske organizacije HNS-a, novi je predsjednik Županijske organizacije ove stranke. Njegovi zamjenici su Mirjana Bašić i Darko Vukelić, dok je za tajnika izabran Zvonko Spudić. Odlučeno je to na današnjoj Izbornoj skupštini, na kojoj je Mohorić izabran sa 46 glasova, dok je njegov protukandidat Dean Žabčić dobio svega 17 glasova.

hns0112_2

Novizabrani predsjednik HNS-a Karlovačke županije poručio je kolegama iz gradskih i općinskih organizacija da je pred svima njima u iduće četiri godine težak posao. Županijska organizacija HNS-a trenutno broji oko 2.000 članova. Iako su sljedeći lokalni izbori još daleko, planovi su ambiciozni. Naime, na lokalne izbore 2017. godine HNS-ovci planiraju izaći samostalno.

– To nije bezuvjetno, ali prošao sam solidnu školu u prethodnom razdoblju, pa ako do koalicije i dođe, bit ću drugačiji prema koalicijskim partnerima. Ne optužujem ih za ništa, ali u novoj koaliciji, ako do nje dođe, postavit ću se drugačije, no vjerujem, na svestrano zadovoljstvo – kaže Mohorić.

Dosadašnji predsjednik Županijske organizacije Mile Bionda u svom je osvrtu o dosadašnjem radu HNS-a u Karlovačkoj županiji bio prilično kritičan. Loš rezultat HNS-a na posljednjim lokalnim izborima smatra osobnim političkim neuspjehom, no rekao je kako je ipak ponosan na pobjedu koja je u koaliciji sa SDP-om ostvarena u njegovom mjesnom odboru. Sadašnje stanje na terenu ocijenio je riječima da jedna trećina članstva radi, druga vegetira, a treća ne funkcionira. Preostaje za vidjeti hoće li novi predsjednik Županijske organizacije uspjeti promjeniti tu lošu sliku.

hns0112_3

error: Content is protected !!