jak2

KARLOVAC – Udruga „Jak kao Jakov” treću godinu za redom provodi humanitarnu predbožićnu akciju. Ovogodišnja akcija pod nazivom „Njihovi anđeli 2013.” počela je danas, a usmjerena je na pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti. U prijepodnevnim satima u Zorin domu je odigrana predstava baletnog studija „Tri praščića i zločesti vuk”, dok će u večernjem dijelu programa, u 20 sati, nastupiti Folklorni ansambl „Matija Gubec” i njihovi gosti. Bit će postavljena i izložba fotografija Nataše Šafar te će biti izloženi svi izrađeni i dobiveni anđeli koji će se prodavati cijeli dan. Prodaja će se sljedećeg dana nastaviti u Lana centru, a trajat će kroz cijeli prosinac.

jak1

Poseban pljesak danas u Zorin domu dobila su četri dječja zbora, zbor Osnovne škole Švarča, Gimnazije Karlovac, Cicibani i Zorice. Oni su zajedno otpjevali pjesmu Lepet krila naših anđela. Pjesmu je za samu akciju napisala dječja pjesnikinja Natli Šarić iz Splita.

Sa sredstvima sakupljenim tijekom ove akcije Udruga će pomoći, kao i prošle godine, najugroženijim obiteljima oboljele djece. Da podsjetimo prošlom akcijom bilo je pomognuto više od dvadeset djece.