Međunarodni dan osoba s invaliditetom: policija i pauk u akciji

KARLOVAC – Povodom 3. prosinca, Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, Policijski službenici Postaje prometne policije Karlovac pojačano danas na području grada Karlovca, provode mjere nadzora ispravnog korištenja parkirnih mjesta koja su označena i rezervirana za parkiranje vozila osoba s invaliditetom. Tijekom prijepodnevnih sati u nepropisnom parkiranju zatekli su tri automobila. U akciji s policijom bio je i takozvani “pauk”. Akcija policije potrajat će cijeli dan, a nepropisno parkirana vozila bit će uklonjena uz pomoć radnog vozila za premještanje vozila tzv. pauka.

puka2

Osim navedenog obavljat će i provjeru izdanih znakova pristupačnosti te nadzirati pridržavanje prometnih propisa svih sudionika u prometu, posebno onih koji ugrožavaju sigurnost osoba s invaliditetom u prometu.

Ovom akcijom nastoji se osigurati maksimalna dostupnost parkirnih mjesta za osobe s invaliditetom, a ujedno i skrenuti pozornost, ne samo vozačima, nego i svim ostalim sudionicima u prometu na svakodnevno sudjelovanje osoba s invaliditetom na prometnicama, te probuditi svijest o potrebi tolerancije prema njima.

error: Content is protected !!