Stanišić ostao predsjednik Gradskog vijeća

KARLOVAC – Mihovil Stanišić ostaje predsjednik Gradskog vijeća Karlovca. Unatoč pokušaju oporbe da ga smijene, sa jedanaest glasova protiv smjene, šest za, te dva suzdržana Stanišić je zadržao svoju poziciju. Oporba nije zadovoljna, jer, smatraju da bi Stanišić više do izražaja došao kao vijećnik, nego kao predsjednik Gradskog vijeća.

Pokazali ste čudan kriterij prilikom vođenja sjednica, poručili su Stanišiću oporbeni vijećnici, pokušali ste nam uskratiti prava.

Kad ste izabrani za predsjednika Gradskog vijeća mislio sam da ste pravi čovjek na pravom mjestu, no sada vidim da ste pravi čovjek na krivom mjestu, rekao je Miroslav Delić (SDP). Snježana Kirinić (laburisti) se nadovezala kako je Stanišić na početku mandata bio bolja oporba od oporbe, te upitala što se to dogodilo.

Jedan dio predstavničkog tijela izgubio je povjerenje u vas, uskraćujete nam pravo na dobivanje odgovora, osporavamo novi Poslovnik, dodao je Delić. Stanišić pak kaže kako je uvijek dosljedan sebi i to je dokazao kroz svoj život, te dodaje kako nije ukinuo ničija prava. Mene prozivate za sumrak demokracije i to kada sam se počeo držati starog Poslovnika, u kojem stoji da se pitanja ne mogu postavljati direktorima i ravnateljima gradskih tvrtki i ustanova.

Da ovaj zahtjev narušava odnose unutar Vijeća smatra pak Damir Mandić (HDZ), koji kaže da osim prava i sloboda, demokracija nosi i odgovornost. U svakom slučaju zahtjev oporbe nije prošao, a što će biti na sljedećoj sjednici vidjet ćemo.

error: Content is protected !!