Otvorena podružnica Novog sindikata: Krećemo u borbu za prava svakog radnika

KARLOVAC – Kad nam pristupi novi član, mi nismo tu da mu kažemo što je dobro za njega, već ga pitamo što on misli da je dobro za njega, a mi ćemo to ostvariti, misao vodilja je Novog sindikata koji je svoju podružnicu, treću u Hrvatskoj otvorio danas u Karlovcu. Sindikat je to koji djeluje od 2002. godine, a u Hrvatskoj okuplja oko 4 tisuće članova.

U karlovačku podružnicu radnici se učlanjuju već godinu dana I zasada okuplja oko 100 zaposlenih u Čistoći, Zelenilu, Vodovodu i kanalizaciji, Inkasatoru, Gradskoj upravi, oba dječja vrtića, OŠ Baniji te Domu zdravlja. Cilj Novog sindikata je borba za prava svakog radnika.

– Ja sam borben, ja ću se boriti za svakog čovjeka. Nama je dosta priče, trebamo djela, kazao je teritorijalni povjerenik karlovačke podružnice Ivica Ban.

Specifičnost Novog sindikata je što se mogu učlaniti pojedinci i bez organiziranog sindikata u tvrtki u kojoj rade, a javiti se mogu u prostorije sindikata u Gundulićevoj 8.

– Mi želimo aktivne članove koji znaju zašto su članovi sindikata i koji su spremni boriti se za svoja prava. Da bi mogli tako raditi, moramo se približiti članovima. Zato smo otvorili ovaj ured. Imamo dosta saznanja iz razgovora sa onim radnicima koji su se već učlanili u Novi sindikat da dosada nisu bili zadovoljni onime što se nudi u gradu Karlovcu, napomenuo je predsjednik Novog sindikara Mario Iveković.

Jednom na mjesec tako će dolaziti stručna podrška u karlovačku podružnicu, odnosno pravni tim koji će članovima biti na raspolaganju cijeli dan. Za sebe kažu da su prepoznali potrebe radnika i to nude, a hoće li radnici prepoznati Novi sindikat, pokazat će vrijeme.

ban_ivica_novi_sindikat