KABA

Sveti Nikola izmamio osmjehe

KARLOVAC – Sveti Nikola, omiljeni dječji svetac danas je kao i svake godine na svoj dan rasveselio mališane donijeviši im darove. Tijekom prijepodneva, u pratnji Krampusa, došao je u Novi centar, točnije u tamošnji vrtić gdje su ga s veseljem dočekali mališani iz grupe Ribice i Patkice. Svetom Nikoli pridružili su se i predstavnici PU Karlovačke koji su doveli legendarnog Zebrana, koji je djecu upozorio na opsansot u prometu. Zebra je inače maskota akcije “Čuvajmo djecu u prometu”, koju policija već godinama provodi među školskom i vrtićkom djecom.

Naš dolazak u vrtić samo je nastavak kontinuirane suradnje prometne policije i dječjih vrtića na području grada Karlovca. Ujedno je i dio preventivnih aktivnosti usmjerenih na djecu predškolskog uzrasta u cilju podizanja sigurnosti u prometu. Ovim darivanjem djece simbolično završavaju sve aktivnosti koje smo provodili kroz godinu, a bile su usmjerene na edukaciju o osnovama prometne kulture, rekao je načelnik Postaje prometne policije Karlovac, Saša Lenard.

Sveti Nikola nije zaboravio ni na djecu iz Centra za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Karlovac, no tamo nije došao sam, nego u pratnji dobre kume Danice Zoretić. Danica Zoretić je inače rođena u Ozlju, no već 40 godina živi u Zagrebu te unatoč tome nije zaboravila svoj kraj. Ona je djeci u Centru, točnije za njih 124, osigurala darove za Svetog Nikolu, jer kako je rekla, voli ih obradovati te voli vidjeti osmijeh na njihovim licima. A dobra kuma ne pomaže samo na Svetog Nikolu, ona je uvjek tu kad zatreba, rekao nam je Volodymyr Kubinskyy, ravnatelj Centra za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Karlovac.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/sveti_nikola_vrtic/*{/rokbox}