KABA

Župan darivao Kuću obitelji sv. Josipa i vrtić Vojnić

KARLOVAC – Točno na Božić, 25. prosinca, Kuća obitelji svetog Josipa trebala bi dobiti još jednu novu stanarku, malu Mariju. Ona će se pridružiti djeci, majkama i trudnicama koje udomljava Kuća obitelji svetog Josipa na Gradcu, koju je jutros, povodom blagdana posvećenog djeci najomiljenijem svecu, posjetio župan Ivan Vučić sa svojim suradnicima, kako bi darivao dvoje djece, njihove majke i tri trudnice koji su ovdje našli zaklon i pomoć kada im je to bilo najpotrebnije. Djeci i mladim mamama župan je, uz paket potrepština, uručio uplatnicu na iznos od 5 tisuća kuna.

Otkako je prije četiri godine počela s radom, Kuća obitelji svetog Josipa pomoć je pružila brojnim trudnicama bez podrške obitelji, koje su se zbog teških životnih okolnosti našle pred velikom životnom odlukom – abortirati ili zadržati dijete unatoč naizgled nesavladivim preprekama. U četiri godine, kroz kuću je prošlo 50-ak majki i 90-ero djece.

Osim što nudi smještaj trudnicama koje nemaju podršku obitelji, Kuća obitelji svetog Josipa mladim majkama pomaže i nakon rođenja djeteta. U kući ostaju dok dijete navrši godinu dana, a i nakon toga udruga “Betlehem” pomaže im u traženju posla i alternativnog smještaja. Ima tu i sretnih krajeva, kaže tajnica udruge Nevenka Šoštarić, pojašnjavajući kako se velik broj mladih majki nakon poroda vraća svojim obiteljima, koje često promjene mišljenje nakon što se dijete rodi.

nikola2

Nakon Gradca, župan se uputio prema Vojniću, gdje je darivao mališane u dječjem vrtiću, kojima je predao poklone koje je osigurao Savjet za sigurnost prometa Karlovačke županije. Uz slatkiše i šibe, uručena su im 2 dječja bicikla i 4 kacige, kako bi ih se educiralo o sigurnom ponašanju u prometu.

nikola3

U povodu blagdana svetog Nikole, djecu su danas darivali i predstavnici Gradskih četvrti Lušćić-Jamadol i Grabrik, Mladež HDZ-a Novi Centar, a organiziran je i prigodni program u Gradskoj knjižnici Ivan Goran Kovačić.

omicron