KABA

Igrokaz za mališane u karlovačkoj Bolnici

KARLOVAC – Udruga za humanizaciju bolničkog liječenja djece Sv. Veronika šestu godinu za redom organizira prosinačko druženje s hospitaliziranom djecom u Općoj bolnici Karlovac. Sve je započelo darivanjem povodom blagdana Sv. Nikole i veselom predstavom za djecu.

“Gdje je moja čizmica?” naziv je igrokaza koji su za djecu koja blagdane provode na Dječjem odjelu karlovačke Bolnice pripremile volonterke udruge. One već nekoliko godina unose radost u bolničke dane mališana koji prosinac provode izvan svojih domova. Volonterke udruge su većinom prosvjetne radnice, i to iz karlovačkog Dječjeg vrtića, škola iz Skakavca i Krnjak, te iz Centra za rehabilitaciju Jaškovo. Uz njih, danas su djecu u bolnici darivali i Društvo naša djeca, te izdavačka kuća Naša djeca.

Udruga Sv. Veronika tijekom cijelog prosinca nastavlja s uljepšavanjem boravka djece u bolnici, pa će tako sve do Božića organizirati kreativne radionice na kojima će izrađivati božićne ukrase, a bit će organizirane i pričaonice priča. Barem na taj način bolesni mališani mogu ugodno provesti blagdane.

bolnica_predstava_nikola_2