KABA

Grad Karlovac dobio povelju za naj akciju 2013.

KARLOVAC –  Grad Karlovac je i ove godine dobio povelju za uzorno provedenu naj – akciju pod nazivom Filmske radionice za djecu Kinokluba Karlovac. U organizaciji Središnjeg koordinacijskog odbora akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece 25. studenog 2013. održano je tradicionalno godišnje Savjetovanje koordinatora akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece”.

Na Savjetovanju su se okupili brojni predstavnici iz gradova i općina koji sudjeluju u Akciji, kao i predstavnici državnih, gradskih i općinskih tijela, ureda i ustanova koji provode i podupiru ovaj program u Hrvatskoj. U svečanom dijelu Savjetovanja dodijeljene su Povelje i Pohvale gradovima i općinama za najuspješnije Naj-akcije u 2013. godini.

Ove godine prijavljene su 44 naj-akcije iz 38 gradova i općina, a Povelje za uzorno provedene i originalne akcije za djecu dobilo je 16 gradova/općina. Ovu su Akciju 1999. godine pokrenule i vode je dvije udruge: Savez društava Naša djeca Hrvatske i Hrvatsko društvo za preventivnu i socijalnu pedijatriju dok na lokalnoj razini, u gradovima i općinama, Akciju vode koordinacijski odbori. Pokrovitelj Akcije za Hrvatsku je Ured UNICEF-a.

Grad Karlovac sudjeluju u ovoj akciji od 2000. godine, a službeni naziv i ploču Grad prijatelj djece Karlovac je dobio 2007. godine.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/povelja2013/*{/rokbox}