Pingać s legendom!

DUGA RESA – Pingać sa Šurbekom – u zlatno doba hrvatskog stolnog tenisa neki bi puno platili za takav meč. Ovaj put sreću je imao karlovački gradonačelnik Damir Jelić koji je danas zaigrao sa sportskom legendom Dragutinom Šurbekom. Bio je to više revijalni susret u kojem je Šurbek nekim osnovama pingaća učio nekadašnjeg rukometaša, prisjetivši se legendarnih susreta s Antunom Tovom Stipančićem, čije ime nosi dugoreška dvorana u kojoj je današnji meč i odigran.

Dragutin Šurbek jedan je od najboljih hrvatskih sportaša. Osvajač je svjetskih i europskih medalja, a neke od njih osvojio je u paru upravo s dugoreškim stolnotenisačem Tovom Stipančićem. Upravo je to i razlog zašto se za istim stolom s njim želio naći i Jelić. Koliko se pripremao za ovaj meč, posvjedočio je Jelić, je činjenica da nije danas mogao niti pronaći svoj reket.

Ideja za ovaj meč pala je kada su Šurbek i Jelić postali počasni članovi Centra za ekspedicionizam i kulturu Braća Seljan, a budući da je današnji susret izazvao veliko zanimanje, možda ćemo u budućnosti svjedočiti još nekim zanimljivim sportskim susretima.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/pingac_surbek_jelic/*{/rokbox}

error: Content is protected !!