Film karlovačkog gimnazijalca osvojio 2. mjesto na festivalu u Grčkoj

KARLOVAC – Film karlovačkog gimnazijalca i člana Kinokluba Tomislava Kralja osvojio je 2. mjesto na 16. Olympia Film Festivalu te 13. Europskom okupljanju audiovizualnog stvaralaštva mladih Camera Zizanio, u grčkom gradu Pyrgos. U Grčku su otputovali Tomislav, Domagoj Šebalj i Ksenija Snaković, članovi Kinokluba Karlovac. Camera Zizanio obuhvaća natjecateljsku kategoriju dječjih i mladih autora (ujedno je i jedan od partnerskih festivala karlovačkog Four River Film Festivala).

Povod odlasku u Grčku bila je činjenica da su čak 4 filma autora iz Kinokluba uvrštena u službenu konkurenciju Camere Zizanio – “Jedinica vremena”, eksperimantalni film redatelja Marka Mikšića, “Po kinu se grad poznaje”, dokumentarni film redateljice Nine Čorak, “Dracula’ s Curse”, igrani film redateljice Nine Čorak te “Gledam dalje”, igrani film redatelja Tomislava Kralja. Na oduševljenje Karlovčana, Tomislavov film “Gledam dalje”, osvojio je 2. nagradu žirija. Učenik 3. razreda Gimanzije Karlovac, Tomislav Kralj, ovaj film je napravio u suradnji s mlađim bratom Zvonimirom te mu je to ujedno i prva filmska nagrada.

Osim što su pogledali brojne projekcije autora iz cijeloga svijeta, Karlovčani su sudjelovali u “Mythos Projectu”, međunarodnoj filmskoj radionici u kojoj su sudjelovali mladi iz Grčke, Nizozemske, Italije, Srbije, Irske i Španjolske. Tomislav i Domagoj su bili sudionici radionica, dok je Ksenija bila voditeljica jedne od 10 grupa, uz kolege iz Nizozemske i Grčke. U tjedan dana radionice, nastalo je čak 11 filmova, obrađujući aktualne društvene teme, zajedničke maldima diljem svijeta.

error: Content is protected !!