KABA

Korana Serdarević pobjednica natječaja za najbolju kratku priču

KARLOVAC – Zagrepčanka Korana Serdarević dobitnica je prve nagrade ovogodišnjeg natječaja za najbolju kratku priču “Zlatko Tomičić”, kojega tradicionalno organizira Književni klub Karlovac. Za svoju priču “Ptice” nagrađena je kompletom knjiga, a dobit će i novčanu nagradu u iznosu od 1.000 kuna .

Na natječaj je ove godine pristiglo 97 priča, od čega je 91 zadovoljavala sve uvjete natječaja. Priče su pristigle iz svih dijelova Hrvatske, a po jedna iz Slovenije i BiH. Organizatori su vrlo zadovoljni odazivom, koji je na razini prijašnjih izdanja natječaja, iako je ove godine, zbog slabijeg financijskog stanja, novčanom nagradom nagrađana samo najbolja priča, dok su ranijih godina novčano nagrađivana tri autora čiji su radovi bili ocijenjeni kao najuspješniji.

Žiri kojeg su sačinjavali Željko Mavretić, Goran Gerovac i Jasenka Staničić odabrao je još devet priča koje će biti objavljene u Karlovačkom tjedniku, te na KAbini u sklopu projekta “Priča za ponijeti”. Među njima su i dvije priče karlovačkih autorica – “Baština močvarnog akvarela” Ivane Čohan i “Povratak” Milene Peleš. Zanimljivo je da su ovogodišnjim natječajem dominirale spisateljice. Naime, od deset odabranih priča, njih čak devet napisale su žene.