SDSS: Je li podmetanje požara novi način privatizacije?

KARLOVAC – Je li podmetanje požara novi model privatizacije u Hrvatskoj? Zapitali su se to članovi gradskog ogranka SDSS-a Ogulin. Siniša Ljubojević podsjeća kako su se slični događaji zbivali u Italiji kada je tamošnja mafija spaljivala državnu imovinu kako bi za mala sredstva kupovala vrijedno zemljište. Nadajmo se da takav scenarij nećemo doživjeti u našoj županiji, kaže. 

Konferenciju za novinare organizirali su nakon što je gradonačelnik Ogulina Jure Turković izjavio kako se njegov zamjenik Mićo Zatezalo zaletio kad je izjavio da se u sela gdje žive Srbi ne ulaže. Zatezalo kaže kako se nije zaletio, već je to i mislio.

Kaže kako se u srpskim selima u okolici Ogulina vrši eksploatacija drvne mase, a sela istovremeno odumiru jer ulaganja u infrastrukturu uopće ne postoje. Neobično je kako gradonačelnik kaže kako nije važno tko je Srbin, a tko Hrvat, a u isto vrijeme govori kako je u HOC-u Bjelolasica koji se nalazi u mjestu s većinskim srpskim stanovništvom bilo zaposleno više Hrvata.

Požarom koji je uništio drugi objekt HOC-a Bjelolasica stavila se točka na i, doći će do većeg iseljavanja stanovnika, smatraju u SDSS-u. Potrebno je oživjeti Bjelolasicu, jer ona ima potencijal, ali to se mora učiniti što prije, zaključuju u ovoj stranci.