Stari grad Ozalj glavna tema rasprave na današnjem Gradskom vijeću

OZALJ – “Izdvajanje 120.000 kuna za najam Starog grada Ozlja je neozbiljan čin. To nije ništa drugo nego punjenje privatnih džepova na račun poreznih obveznika”. Poručila je to SDP-ova vijećnica i bivša ozaljska gradonačelnica Biserka Vranić, komentirajući danas na Gradskom vijeću proračun Grada Ozlja za 2014., inače prvi proračun koji je izrađen nakon pada SDP-a s vlasti na posljednjim lokalnim izborima. Naime, proračunom je predviđeno izdvajanje desetak tisuća kuna mjesečno, koje će kao vlasnik Starog grada dobivati Družba “Braća Hrvatskog zmaja”, a zauzvrat će ova lokacija biti ustupljena za izložbeni postav Zavičajnog muzeja Ozalj.

Gradonačelnica Gordana Lipšinić odgovorila joj je da smatra da je ulaganje u Stari grad jedini ispravni smjer u kojem Ozalj treba ići i oko kojega treba razvijati sve buduće aktivnosti, naročito vezano uz turizam.

Iako na većinu stavki proračuna oporba nije imala mnogo komentara, HNS-ov vijećnik Ivica Benković novoj je gradskoj vlasti zamjerio da je pri donošenju proračuna plagirala bivšu vlast. “Mene ste dušili da dajemo premalo za sport, a sada vidimo da ni vi ne dajete više. Moramo biti dosljedni, ovako je ispalo malo degutantno”, komentirao je Benković.

Inače, proračun Grada Ozlja za 2014. usvojen je u iznosu  nešto manjem od 15 milijuna kuna, što je gotovo 20 % manje od ovogodišnjeg. Najveći projekt bit će izgradnja pročistača otpadnih voda, za što će Grad izdvojiti 5,5 milijuna kuna, koji bi u proračun trebali biti vraćeni u 2015., budući da je riječ o projektu kojemu je odobreno 100-postotno financiranje sredstvima IPARD programa, za što ga je kandidirala još prethodna gradska vlast.

ozalj1212_2

error: Content is protected !!