KABA

Konačan spas Karlovačke banke

KARLOVAC – Nadzorni odbor Karlovačke banke razmotrio je obvezujuću ponudu karlovačkih gospodarstvenika gospodina Marka Vukovića i gospodina Ivana Žabčića te večeras prihvatio njihovu obvezujuću ponudu. Sukladno zakonskoj obvezi, NO banke je o tome izvjestio HANFA-u i Zagrebačku burzu.

Nakon dugotrajnog iščekivanja ponude za rješavanjem dokapitalizacije Karlovačke banke g. Vuković i g. Žabčić odlučili su predati svoje ponude te dokapitalizirati banku u iznosu od 75% temeljnog kapitala plus jedna dionica. Točan iznos još uvijek nije poznat, ali znat će se nakon skupštine dioničara banke.

Valja napomenuti kako tvrtka HS Produkt nema veze s ovom ponudom, već se radi o ponudi g. Vukovića i g. Žabčića kao fizičkih osoba. Ujedno se ponudom nazire spas Karlovačke banke.

Inače, KaBa je uvijek bila privredna banka za karlovačko, ali i regionalno gospodarstvo stoga je izuzetno važno da kao takva opstane na tržištu. Ulaganje se odnosi kao prvo na kupnju temeljnog kapitala te na povećanje adekvatnosti kapitala banke. Drugi dio bi trebao biti uložen kao hibrid.