Vikend Operacija, unatoč hladnoći, na Malu scenu izvukla poklonike nezavisne kulture

KARLOVAC –  Povodom donošenja Operanduma, javnog dokumenta o stanju nezavisne kulture u Karlovcu i potrebnim koracima za njeno unapređenje, članice mreže organizacija u nezavisnoj kulturi KA operativa organizirale su vikend događanja na Maloj sceni Hrvatskog doma pod nazivom Operacija. Tamo su se posjetitelji mogli uvjeriti kako novouređeni prostor Male scene izgleda kao izložbeni prostor, prostor za razne performanse, predstave, filmske projekcije, ali i koncertni prostor.

– Cilj Operanduma je pokazati koje su to trenutne potrebe u nezavisnoj kulturnoj sceni u Karlovcu. Te potrebe kasnije će donosioci Operanduma predstaviti lokalnim vlastima, ali i općenito široj karlovačkoj javnosti. Upravo stoga je i napravljen eksperimentalni dvodnevni program Operacija s kojim smo kao koordinatori Ka operative izuzetno zadovoljni, rekli su Denis Mikšić i Domagoj Šavor.

Zadovoljni su posjetiteljima, koje je u dva dana privukao dobar program.

– Programi koji su predstavljeni bili su sasvim različiti, ali svi su došli iz spektra nezavisne scene. Možemo zaključiti da Karlovac ima zaista bogatu i šaroliku nezavisnu scenu, rekao je Mikšić.

No, isto tako, napominju iz KA operative, postoje i neke stvari koje bi se mogle i morale popraviti. Primjerice Domagoj Šavor iz KA opeative ističe kako se svi još uvijek privikavaju na način upravljanja Malom scenom od Gradske tvrtke Mladost. Nadalje, kaže da bi, što se tiče samog prostora Male scene, trebalo proraditi na akustici, ali i nabaviti opremu koja bi bila trajno unutra jer nošenje opreme za događaje otežava organizaciju, ali i uništava prostor. Također, primjećuje Šavor, nedostaje i ugostiteljski objekt.

hrvatskidom

Mikšić nadodaje kako prostor Hrvatskog doma ima potencijal, isto kao i prostor nekad kultnog okupljališta Karlovčana Mala scena, ali sve to treba unaprijediti. Članovi Ka operative, koju čini sedam organizacija, idući će tjedan svoje zaključke o nezavisnoj kulturnoj sceni predstaviti djelatnicima Odjela društvenih djelatnosti Grada Karlovca.

error: Content is protected !!